ASN Duurzaam Aandelenfonds is het duurzaamst

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds is het duurzaamste wereldwijd beleggende aandelenfonds dat in Nederland verkrijgbaar is. Het staat op 1 in de top 5 van fondsen in de categorie “aandelen wereldwijd large-cap groei” die Morningstar samenstelde voor het online magazine Fondsnieuws.

Milieu, mens en goed bestuur

De onafhankelijke fondsenvergelijker Morningstar kent fondsen duurzaamheidsscores (sustainablity ratings) toe. Het eerste waar Morningstar naar kijkt is de ESG-rating. ESG staat voor environmental (milieu), social (sociaal) en governance (goed ondernemingsbestuur). Het ASN Duurzaam Aandelenfonds scoort een ESG-rating van 63,57: de hoogste van de onderzochte fondsen. De gemiddelde ESG-rating van wereldwijde groeifondsen is 48,86.

Van dit cijfer wordt een score afgetrokken voor de controverses (misstanden) waarbij de bedrijven in de fondsportefeuille zijn betrokken. Doordat dit getal voor het ASN Duurzaam Aandelenfonds relatief laag is, is ook de totale score van het fonds het hoogst.

Top 5 duurzame aandelen: Hoogste score voor ASN | Fondsnieuws

 

Share Button