Crowdfundingproject getijdestroomcentrale Tocardo binnen één dag volgeboekt met 850.000 euro

Bron
Cobouw

Een crowdfundingsactie voor de getijdestroomcentrale in de Oosterscheldekering heeft binnen één dag de gewenste 850.000 euro opgeleverd. Initiatiefnemer Tocardo gebruikt het geld om nieuwe turbines te ontwikkelen en meer centrales op te zetten.   

Via het crowdfundingplatform duurzaaminvesteren.nl werd dinsdag een obligatielening uitgezet met een jaarlijkse rente van 6% en een looptijd van 5 jaar. Binnen een paar uur tijd was het streefbedrag van 850.000 euro opgehaald en werd de inschrijving gesloten.  De centrale op de Oosterscheldekering was aanvankelijk gefinancierd door de provincie, het rijk, regionale subsidieprogramma’s en de verschillende partners.

Lees het volledige artikel

Share Button