Gemeenten Den Haag en Utrecht willen dat ABP stopt met fossiele beleggingen

Bron
RTL Z

Na Amsterdam roepen nu ook de gemeente Utrecht en de Haagse gemeenteraad pensioenfonds ABP op zo snel mogelijk een eind te maken aan beleggen in de fossiele industrie. Utrecht schrijft in een brief aan het ambtenarenpensioenfonds dat het graag wil dat ABP zich zo snel mogelijk terugtrekt uit beleggingen in kolen, nucleair en schaliegas. Ook vraagt de gemeente aan het ABP transparanter te zijn over welke beleggingen (nog) niet voldoen aan de principes van verantwoord en duurzaam ondernemen.

Verder wil Utrecht dat het ABP inzicht geeft in wat er met de bedrijven is afgesproken. Amsterdam was in juni Utrecht voor. Beide steden wijzen het ABP erop dat ze snel mogelijk fossielvrij willen zijn.

Lees het volledige artikel

Share Button