Pensioenfonds BPL breidt portefeuille energiezuinige woningen uit in Vathorst

Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft via Syntrus Achmea Real Estate and Finance 43 zeer energiezuinige woningen aangekocht in Amersfoort. De woningen in de wijk Vathorst, gerealiseerd door Heijmans, zijn allemaal verhuurd. De Amersfoortse wethouder Menno Tigelaar verricht vandaag de officiële opening.

Met de acquisitie voegt BPL opnieuw energiezuinige huurwoningen toe aan haar portefeuille. Eerder kocht het pensioenfonds in Veenendaal 55 woningen, waarvan de bewoners geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken. BPL wil in 2030 minimaal de helft van de woningportefeuille naar een energieneutraal niveau hebben gebracht. “Duurzaam vastgoed is goed voor het milieu, goed voor de huurders en het levert de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement op”, zegt werkgeversvoorzitter René le Clercq.

Lees het volledige artikel

Share Button