Pensioenfondsen moeten harder worden

Bron
IEXProfs

Pensioenfondsen moeten de macht die zij hebben als grootaandeelhouder veel vaker inzetten om (belachelijk) hoge bonussen voor fondsmanagers en andere bestuurders bij bedrijven te bestrijden. Dat zegt Tim Burggraaf, partner bij het internationale consultancybedrijf Mercer. Volgens Burggraaf is het hard nodig dat pensioenfondsen meer ‘met de voeten stemmen’ tijdens aandeelhoudersvergaderingen om het vertrouwen bij pensioendeelnemers te herstellen. Die verwachten namelijk steeds meer dat pensioenfondsen bij hun beleggingen duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel dragen. Exorbitant hoge betalingen aan managers van beleggingsfondsen en bestuurders van beursgenoteerde bedrijven horen daar niet bij.

Lees het volledige artikel

Share Button