Banken schieten volgens NGO’s tekort in aanpak klimaatverandering

In Indonesië werd deze week gedemonstreerd tegen de bouw van een nieuwe kolencentrale die mede wordt gefinancierd door ING . In Dakota (VS) demonstreren Sioux indianen en duizenden sympathisanten  tegen de aanleg van een nieuwe oliepijpleiding, dwars door hun traditionele woongebied en met grote risico’s voor milieu en gezondheid. Deze pijpleiding wordt mede gefinancierd door ING, en daarnaast financiert ABN AMRO een bedrijf uit de bedrijvengroep die de Dakota – pijpleiding wil aanleggen. Nog begin dit jaar verstrekten Rabobank en ING een nieuwe lening aan de grootste Russische kolenproducent. Hoe valt dit alles te rijmen met de recente verklaring van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB): ‘Banken maken vaart met uitvoering klimaatstatement’? Eerlijke Bankwijzer en BankTrack roepen de Nederlandse bankensector op tot aanvullende stappen om klimaatverandering effectief tegen te gaan. 

Lees het volledige artikel

Share Button