ASN Duurzaam Aandelenfonds wint voor derde maal de Groene Stier

Bron
ASN Bank

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds heeft de Groene Stier 2016 gewonnen. Dat is de prijs voor het beste duurzame beleggingsfonds van Nederland. De website Belegger.nl reikt jaarlijks zeven Gouden Stieren en één Groene Stier uit aan de koplopers in de financiële dienstverlening. De redactie van de website bepaalt na uitgebreid onderzoek wie in aanmerking komen voor de prijzen. Vervolgens kiest een jury van deskundigen de winnaars.

“We hebben alleen fondsen genomineerd die echt werk maken van duurzaamheid en niet duurzaamheid voeren uit marketingoverwegingen. De fondsen moeten een strenge selectie toepassen en actief werk maken van het stemrecht en engagement.” zegt Jurylid Marcel Tak

Koplopers in duurzame ontwikkeling

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds belegt wereldwijd in grote ondernemingen die duurzame koplopers zijn in hun sector. Vanuit een goed doordachte strategie nemen ze verantwoordelijkheid voor hun activiteiten en zorgen ze goed voor werknemers en klanten, de natuur en het klimaat. Ze innoveren en verminderen de schadelijke effecten van hun productie.

Sinds 1993 beleggen in bedrijven die vooruitkijken

Dit is de derde keer dat ASN Duurzaam Aandelenfonds de Groene Stier wint. Het fonds bestaat al sinds 1993. Toen was dit het eerste fonds in Nederland dat op basis van duurzaamheidscriteria in ondernemingen belegde. Inmiddels blijkt dat die duurzame focus niet ten koste hoeft te gaan van het rendement.

as

Share Button