Beleggers farmasector hechten vaker aan sociale duurzaamheid

Bron
NRC

Steeds meer grote beleggers kijken bij de investeringen in farmaceutische bedrijven of die genoeg doen om hun geneesmiddelen betaalbaar te maken voor arme mensen. Het aantal beleggers dat deze toegang tot medicijnen meeweegt nam de afgelopen twee jaar toe van 35 tot 62. Onder die beleggers, die samen 5.600 miljard dollar aan premiegelden beheren, zijn Nederlandse partijen als APG, Achmea en Robeco. 

Dit zegt directeur Jayasree Iyer van de stichting Acces to Medecine Foundation in een interview in NRC. De stichting heeft maandag voor de vijfde keer de Access to Medicine Index gepubliceerd. De index meet hoe de twintig grootste medicijnproducenten ter wereld in de 106 armste landen zorgen voor betere toegang, bijvoorbeeld door geld te steken in de ontwikkeling van vaccins of door soepel te zijn met hun patenten.

Lees het volledige artikel in NRC

Website Access to Medicine Index

arank

Share Button