Bijna helft klanten Binck belegt duurzaam

Duurzaamheid wordt de komende jaren een steeds belangrijker thema voor particuliere beleggers. Dat stelde onlinebroker BinckBank maandag op basis van een eigen onderzoek. Daarbij is duurzame energie een interessante sector, zo komt naar voren.

Volgens BinckBank geeft bijna de helft van de ondervraagde beleggers aan momenteel in duurzame fondsen en/of aandelen te beleggen. De verwachting is dat dit de komende jaren verder zal groeien. Ruim 40 procent van de ondervraagden geeft namelijk aan in de nabije toekomst (nog) duurzamer te gaan beleggen. Momenteel zegt een op de tien beleggers al meer dan de helft van de portefeuille duurzaam te beleggen.

Meer dan de helft van de 800 ondervraagden noemt duurzame energie als interessante sector voor beleggingen. Investeringen in water en milieu volgen op respectievelijk plek twee en drie. Duurzame aandelen zijn daarbij de populairste beleggingsvorm. Beleggers in beleggingsfondsen kiezen het liefst voor groenfondsen met een belastingvoordeel en duurzame ETF’s.

Share Button