Greencrowd en Grunneger Power gaan 8.000 zonnepanelen crowdfunden

Crowdfundingsplatform Greencrowd en energiecoöperatie Grunneger Power hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Zij gaan samen onder meer 8.000 zonnepanelen crowdfunden.

Samen met Greencrowd gaat Grunneger Power het eigen noordelijke crowdfundingsplatform NoorderBron opzetten. Via het platform zullen in januari 2017 8.000 zonnepanelen ter beschikking worden gesteld voor de burgers van Groningen. Daarna zal Grunneger Power ook andere groene energieprojecten via het platform openstellen. Alle 60 lokale energiecoöperaties uit het Noorden kunnen hun projecten aanbieden via Noorderbron. Zo wil de coöperatie de energietransitie in het Noorden versnellen.

Eerder al, op 1 december 2016 gaat het eerste collectieve opwekproject van Grunneger Power – de Alfa Postcoderoos III – live op het platform van Greencrowd. Op het dak van het MBO-opleidingscentrum Alfa-college in Groningen worden 500 zonnepanelen beschikbaar gesteld voor omwonenden.

Lees het volledige artikel

Share Button