Belegger wil graag duurzaam beleggen, maar niet tegen hogere kosten of lager rendement

Bron
VEB

Er is onder beleggers zeker vraag naar duurzame beleggingen. Maar het mag niet te veel kosten en ook zeker niet minder rendement opleveren. Dat blijkt uit onderzoek van de VEB in samenwerking met beleggerssite finanzen.nl.

Onder de 613 mensen die meededen aan het onderzoek is er een grote vraag naar duurzame beleggingen. Bijna de helft (49%) geeft aan al duurzaam te beleggen en nog eens 26% zegt dat wel van plan te zijn. Slechts een kwart is niet geïnteresseerd.

Zij die (nog) niet duurzaam beleggen, geven daar drie redenen voor:

  1. Er is te weinig transparantie over waarin belegd wordt;
  2. Het rendement van duurzaam beleggen is te laag;
  3. Er is te weinig aanbod.

 

Niet te veel kosten

De bereidheid om duurzaam te beleggen gaat zeker niet ten koste van alles, want een duurzame belegging mag niet meer kosten en ook niet minder opleveren. Van de ondervraagden zegt 63% geen hogere kosten te accepteren en 54% weigert een lager rendement. Voor een kleine groep (22%) is maximaal 0,3 procentpunt aan extra kosten nog wel acceptabel, terwijl een derde van de ondervraagden 2,5 procent minder rendement op de koop toe zou nemen.

 

Bank of vermogensbeheerder moet duurzame optie bieden

Een merendeel van de ondervraagden geeft aan te verwachten dat zijn bank of vermogensbeheerder een duurzame optie biedt: 41% vindt dat die optie er moet zijn en nog eens 31% vindt dat de bank of vermogensbeheerder daar klanten ook actief op moet wijzen.

Voor aanbieders van duurzame beleggingsproducten valt er overigens nog winst te boeken: ruim een kwart van de ondervraagden geeft aan niet te weten waar hij terecht kan om duurzaam te beleggen.

Share Button