ASN Duurzaam Aandelenfonds belegt in Tesla Motors

Bron
ASN Bank

De eerste autoproducent is goedgekeurd voor de ASN Beleggingsfondsen: Tesla Motors. Het ASN Duurzaam Aandelenfonds belegt in aandelen Tesla Motors. Wij vinden dat Tesla de automarkt duurzaam verandert. En Tesla is actief in de markt voor zonne-energie. Ook daar brengt het vernieuwing, vooral doordat het zonne-energie visueel aantrekkelijker maakt. Zo heeft Tesla dakpannen ontwikkeld die zonne-energie opvangen. Doordat Tesla Motors duurzaamheid ‘sexy’ maakt, heeft het grote invloed op duurzame ontwikkeling.

Beleggen in ‘game changers’

Tesla Motors is nu goedgekeurd voor de ASN Beleggingsfondsen door een aanpassing in ons duurzaamheidsbeleid. We hebben recent ons beleid voor bedrijven die een nadrukkelijke, belangrijke rol spelen bij verduurzaming van de samenleving (‘game changers’), gewijzigd. Wij kunnen zulke bedrijven nu goedkeuren op twee voorwaarden: ze hebben op belangrijke punten goed beleid én ze laten zien dat zij het in de praktijk goed doen. Tesla Motors voldoet aan deze criteria.

Grondig onderzoek

Wij onderzoeken bedrijven op het gebied van mensenrechten, klimaat, biodiversiteit en goed bestuur. We beoordelen hun gepubliceerde beleid en misstanden waar de media over rapporteren. Als we naar aanleiding hiervan vragen hebben, nemen we direct contact op met het bedrijf.

Consumentenbescherming

Met Tesla Motors hebben we contact gehad over onder andere consumentenbescherming. We hebben vragen gesteld over de veiligheid van de Tesla-auto’s en de communicatie over defecten aan klanten en veiligheidscommissies. Tesla Motors antwoordde dat het volledig transparant is, en dat het de veiligheid van de auto’s heel belangrijk vindt. De antwoorden waren voor ons voldoende. Daarnaast blinkt Tesla uit in zijn visie op duurzaamheid.

Share Button