Uitgifte aandelen Triodos Groenfonds weer mogelijk

Triodos Groenfonds is vanaf 2 januari weer geopend voor orders voor aankoop van aandelen. Triodos Groenfonds belegt voornamelijk in door de Nederlandse overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen, bijvoorbeeld in de sectoren duurzame energie en biologische landbouw.

Groene beleggingsinstelling

Triodos Groenfonds belegt conform de Regeling groenprojecten in projecten die door de overheid zijn aangewezen als groene projecten die een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Het fonds opereert in dit kader als een ‘groene beleggingsinstelling’. De wet stelt als voorwaarde aan groene beleggingsinstellingen dat minstens zeventig procent van het fondsvermogen wordt aangewend voor het financieren van groenprojecten. Particuliere beleggers in het fonds kunnen in aanmerking komen voor een fiscaal voordeel. Om de fiscale status van het fonds als groene beleggingsinstelling te waarborgen, heeft het fonds de uitgifte van aandelen op 15 december 2016 tijdelijk opgeschort.

Hervatting uitgifte van aandelen

Het huidige groenpercentage van Triodos Groenfonds en de vooruitzichten ten aanzien van uitkeringen aan duurzame projecten, rechtvaardigen de hervatting van uitgifte van aandelen. Met ingang van 2 januari kunnen beleggers daarom weer orders plaatsen. Uitgifte van aandelen vindt plaats vanaf 3 januari.

Share Button