Sustainable North America Index Fund (Theodoor Gilissen) best renderende duurzaam aandelenfonds in 2016

Het aandelenfonds Sustainable North America Index Fund van Theodoor Gilissen is het best renderende Nederlandse duurzaam aandelenfonds in 2016 geweest met een rendement van 17,8%. Dit heeft Portaal Duurzaam Financieel (www.duurzaam-beleggen.nl) vandaag bekend gemaakt. Deze portal is in eigendom van Van der Molen Environmental Internet Services. 

In tegenstelling tot de voorgaande drie jaren wisten niet alle duurzame aandelenfondsen in 2016 een positief rendement te behalen. De AEX steeg in 2016 met 9,4%.

Na het Sustainable North America Index Fund behaalde het Kempen Global Sustainable Equity N.V. fonds met een rendement van +17,0% de tweede plaats en het ACTIAM Verantwoord Index Aand. N-Amerika fonds de derde plaats (+16,0%).

De rendementsgegevens zijn afkomstig van Morningstar. Op Portaal Duurzaam Financieel zullen zeer binnenkort ook de actuele koersen en rendementen getoond worden van de duurzame Nederlandse fondsen in een samenwerking met Morningstar.

Voor een overzicht van alle voorgaande jaren klik hier.

Share Button