Nieuwe duurzame fondsen uitgelicht per Morningstar categorie

Morningstar zet alle nieuwe duurzame fondsen die in 2016 op de markt kwamen voor u op een rij. In het tweede deel gaan we dieper op de details in. We bekijken de nieuwe duurzame fondsen per Morningstar Categorie.

In het tweede deel van dit artikel bekijken we alle nieuwe fondsen met een expliciet duurzaam mandaat die in 2016 nieuw op de markt zijn gebracht in Europa. Volgens onze gegevens werden dit jaar 101 nieuwe ESG fondsen gelanceerd.

Na de hoofdlijnen die u in het eerste deel van het artikel kon lezen, gaan we in dit tweede deel dieper op de details in. We bekijken de duurzame fondsen per categorie en we analyseren de grootste nieuwe fondsen individueel. Lees ook het eerste deel.

Lees het volledige artikel

De rood gemarkeerde vakjes indiceren een lager dan gemiddelde score ten opzichte van de categorie.

Zijn de ESG kenmerken hoger dan het gemiddelde van de categorie dan zijn de vakjes groen gekleurd.

Share Button