Northern Trust Asset Management introduceert uniek duurzaam vastgoedfonds en –index in samenwerking met GRESB

Northern Trust Asset Management presenteert in samenwerking met Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) een unieke duurzame vastgoed index. Daarnaast wordt het nieuwe Northern Trust Developed Real Estate ESG Index Fonds geïntroduceerd– een duurzaam beleggingsfonds welke investeert in beursgenoteerd vastgoed.

De innovatieve index is exclusief beschikbaar voor beleggers die gebruikmaken van de beleggingsoplossingen van Northern Trust Asset Management en is ontwikkeld als reactie op de vraag naar een passieve benadering van beleggen in beursgenoteerd vastgoed, waarin de factoren voor Environmental, Social en Governance (ESG) worden meegenomen.

“Northern Trust luistert graag naar beleggers en ontwikkelt oplossingen om aan de constant veranderende behoeftes te voldoen. We zijn verheugd om samen met GRESB deze innovatieve index te lanceren en het fonds dat deze index volgt te introduceren aan beleggers. Dit maakt het voor index beleggers mogelijk om te profiteren van de langetermijnrendementen die verbonden zijn aan beursgenoteerde vastgoedondernemingen, en waarbij tevens de criteria voor duurzaam investeren wordt opgenomen,” aldus Hazel McNeilage, Head of EMEA bij Northern Trust Asset Management.

GRESB is een wereldwijd initiatief van beleggers als pensioenfondsen, vastgoedfondsen en andere betrokken partijen om het duurzaamheidsbeleid wereldwijd te meten en te beoordelen, waaronder vastgoedportfolio’s en infrastructuuractiva. De in Nederland gevestigde organisatie is  leider op het gebied van het beoordelen van duurzaam vastgoed. GRESB maakt gebruik van meer dan 40 specifieke indicatoren verdeeld over zeven aspecten van duurzaamheid om vastgoedondernemingen te beoordelen.

“De milieuprestaties van gebouwen hebben aangetoond dat ze een duidelijk verband hebben met de onderliggende financiële prestaties van de activa, en met het risico-rendementsprofiel van vastgoedondernemingen of beleggingsfondsen die uiteindelijk de activa bezitten,” aldus Sander Paul van Tongeren, Managing Director van GRESB. “Dit nieuwe fonds maakt het mogelijk voor beleggers om via een indexstrategie exposure te krijgen tot vastgoed ondernemingen die de meest duurzame gebouwen beheren maar tegelijkertijd ook marktconforme beleggingsresultaten genereren’’.

“Het gebruik van GRESB’s ESG-data draagt zorg voor een verdere institutionalisering van de belangrijke rol van ESG-aspecten in de financiële markt,” voegde hij eraan toe.

“Northern Trust is al lange tijd een pionier op het gebied van ESG-beleggen. Dit nieuwe indexfonds, de eerste in zijn soort, onderstreept onze benadering om te blijven innoveren. Wij bieden onze klanten oplossingen die hun risico-rendementsprofiel ondersteunen terwijl zij tevens aan hun behoeften van verantwoord beleggen kunnen voldoen, aldus Mamadou-Abou Sarr, Head of ESG bij Northern Trust Asset Management.

Northern Trust Asset Management biedt haar klanten een breed scala aan strategieën in aandelen, obligaties en cash management. Factor beleggen, door Northern Trust ook wel gedefinieerd als Engineered Equity, ESG-strategieën, als mede traditioneel indexmanagement zijn tevens belangrijke strategieën. Alle oplossingen zijn beschikbaar door middel van zowel fondsen als mandaten, met een focus op het ontwerpen van beleggingsstrategieën die aan de individuele behoeften van beleggers voldoen.

Share Button