UBS Asset Management lanceert nieuwe Duurzame Eurozone Bedrijfsobligatie ETF

Deze week viert UBS ETF haar 1-jarig bestaan in Nederland met de toevoeging van een nieuw product aan haar duurzame ETF reeks. Deze nieuwe ETF volgt de Barclays MSCI Euro Area Liquid Corporates Sustainable Index, die bestaat uit in Euro’s uitgegeven ‘investment grade’ obligaties uitgegeven door bedrijven uit de Eurozone.

De obligaties die zijn opgenomen in de index voldoen aan stricte duurzame criteria waarbij gescreend wordt op:

  1. ESG ratings (alleen bovengemiddelde bedrijven worden opgenomen),
  2. Screening op controversiele activiteiten (op basis van een rating methodiek)
  3. Een uitsluitingsbeleid (bedrijven die betrokken zijn bij alcohol, gokken, tabak, wapens, pornografie en genetisch gemanipuleerde organismen worden uitgesloten).

Met deze ETF komt de duurzame range van UBS ETF uit op een totaal van 9 en behoort hiermee tot de meest uitgebreide duurzame ranges beschikbaar in de markt. Hiermee toont UBS aan dat duurzaam beleggen een van haar strategische speerpunten is. “Deze nieuwe ETF is een mooie en logische aanvulling op de bestaande unieke range van duurzame UBS ETF’s (die allemaal de hoogst mogelijke duurzaamheidsrating – 5 wereldbollen – van Morningstar hebben gekregen), en biedt beleggers de mogelijkheid om op een efficiënte manier een duurzame wereldwijde of regionale beleggingsportefeuille samen te stellen, zowel met aandelen als obligaties” aldus Marcel Danen, Hoofd UBS ETF Nederland.

“Verder zien wij een toenemende interesse in onze duurzame ETF’s waaruit blijkt dat beleggers graag gebruik maken van de mogelijkheden die wij op dit vlak kunnen bieden” vult Danen aan. Onlangs bleek uit een door UBS uitgevoerd onderzoek[1] dat duurzaam beleggen geen negatief effect heeft op het rendement en het risico ten opzichte van niet op duurzaamheidscriteria gescreende portefeuilles. Goed burgerschap loont.

UBS Asset Management heeft ruim 15 jaar ervaring specifiek op het gebied van ETF’s en meer dan 35 jaar ervaring in indexbeleggen. Sinds een jaar zijn een groot aantal UBS ETF’s ook aan Euronext Amsterdam verhandelbaar. Deze ETF’s bestrijken naast thema’s als duurzaam en factor beleggen ook verschillende regionale bouwstenen. Daarnaast bevat het ETF aanbod een breed scala aan currency hedged share classes. Alle ETF’s genoteerd in Amsterdam volgen hun respectieve benchmark door middel van fysieke replicatie.

Share Button