ABN AMRO ontvangt Bronze Class Sustainability Award 2017

ABN AMRO is opgenomen in het Sustainability jaarboek 2017 van RobecoSam. De bank was één van de best scorende ondernemingen in de financiële sector en ontving de Bronze Class onderscheiding voor haar uitstekende prestaties op het gebied van duurzaamheid.

ABN AMRO steeg in 2016 flink in de gerenommeerde wereldwijde Dow Jones Sustainability Index (DJSI) ranglijst. De bank kwam uit op 87 punten van de 100 – een stijging van 9 punten ten opzichte van 2015.

Met de Bronze Class onderscheiding behoort ABN AMRO tot de top 10% van banken in de financiële sector. In totaal zijn er 256 banken in scope van dit onderzoek. De gemiddelde score komt uit op 61 punten.

ABN AMRO streeft ernaar een betere bank te zijn die bijdraagt aan een betere wereld en wil positief herkend en erkend worden op duurzaamheid en transparantie. In 2015 heeft ABN AMRO haar duurzaamheidsstrategie vertaald in (meetbare) doelstellingen. Daarbij wordt de Dow Jones Sustainability Index als graadmeter gehanteerd voor prestaties op het gebied van duurzaamheid.

Share Button