Lendahand start succesvol in België

Met interviews in verschillende kranten, (online) tijdschriften en zelfs op de landelijke televisie, trapte CEO Peter Heijen de entree van Lendahand in België af. 

Kanaal Z

Op 3 maart was Peter te gast bij Kanaal Z (video). Hij vertelde aan Veronique Goossens dat er werkgelegenheid gecreëerd móet worden om ook in het Zuiden levens te verbeteren. KMO’s zijn belangrijk in dat proces, maar in landen als Mongolië, Kenia of India vinden zij moeilijk toegang tot betaalbare financiering. Lendahand werkt daarom samen met lokale financiële instellingen, waardoor de KMO-ondernemers wél toegang krijgen tot betaalbare financiering. Dat de aanpak werkt blijkt uit bijvoorbeeld de interviews die we hielden met ondernemers als Anthony Gaw (De Filipijnen), Louis Ballen (Colombia) en Emma Bekoe (Ghana).

Dagblad De Morgen
Ook De Morgen publiceerde een interview met Peter Heijen over de snelstgroeiende crowdfunder van Nederland en kopte, misschien wel terecht: ‘Investeer in het Zuiden en in uw zelfbeeld’. Het evenwicht behouden tussen een interessante belegging en armoede de wereld uit helpen, is niet eenvoudig, zegt ook professor Marek Hudon van Solvay business school. Heijen vertelt aan journalist Freek Evers: “Onze groei laat zien dat er een enorme behoefte is om geld op een positieve manier te investeren. Enerzijds dragen investeerders bij aan armoedereductie elders in de wereld, anderzijds ontvangen zij een gezond rendement.”

Technieuws magazine Bloovi
Op Bloovi.be wordt de nadruk gelegd op het succes van Lendahand in Nederland. Meer dan 14 miljoen euro geïnvesteerd in 1500 projecten in 10 landen. “Alleen al in 2016 werd er via de website acht miljoen euro geïnvesteerd in 1.000 bedrijven in landen als India, Colombia en de Filipijnen.” Toen we het teruglazen kregen we er zelf ook even rode oortjes van. Soms staan we veel te weinig stil bij hoe hard we eigenlijk groeien en hoeveel mensen we al aan een baan konden helpen. De redactie oordeelt: “een beloftevol alternatief, nu de spaarboekjes toch zo goed als niks opbrengen”.

Maar we zijn er nog niet
Naast België breiden we ook uit naar het Verenigd Koninkrijk om de snelle groei door te zetten. Tegen 2018 willen we honderd miljoen euro aan financiering hebben uitstaan en zo’n 10.000 jobs gecreëerd hebben in ontwikkelingslanden. Ook zullen dan 40.000 gezinnen in Afrika voortaan groene energie gebruiken. Doet u mee?

> Lees hoe het werkt

Share Button