Social Impact Ventures investeert in onderwijsinnovator Bomberbot

Social Impact Ventures (Social IV), het grootste onafhankelijke social impact fonds van Nederland, investeert 750.000 euro in onderwijsinnovator Bomberbot. De onderneming, actief in Nederland en Finland, helpt leerlingen tussen de acht en twaalf jaar ‘21st century skills’ bij te brengen waardoor zij spelenderwijs de basisbeginselen van programmeren ontwikkelen en leren begrijpen wat technologie en digitalisering betekenen in de wereld om hen heen. Bomberbot begeleidt leerkrachten en basisscholen bij het integreren van haar methoden in bestaande lesprogramma’s, waardoor  leerkrachten er eenvoudig mee aan de slag kunnen. Met deze investeringsronde heeft Bomberbot 1,2 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt aangewend voor productontwikkeling en versnelde expansie. Inmiddels heeft de onderneming pilots lopen in de Verenigde Staten, Hong Kong en Canada. Bomberbot wordt inmiddels gebruikt door 80.000 kinderen. Bomberbot wil de komende vijf jaar meer dan een miljoen kinderen wereldwijd voorbereiden op een digitale toekomst.  
 

Voor alle kinderen, door alle leerkrachten

Voor Social IV – dat eerder investeerde in onder andere Afval Loont en Taxi Electric – is het de eerste impact investment op het gebied van onderwijs. De keuze voor Bomberbot is onder meer gebaseerd op de toegankelijkheid en brede beschikbaarheid van software en programma’s. Die worden via het reguliere basisonderwijs aangeboden en zijn dus voor alle kinderen bereikbaar. Warner Philips, partner bij Social IV: “Bomberbot is een innovatief bedrijf, waarbij met name de intensieve begeleiding van scholen die de software gebruiken uniek is. Het zorgt ervoor dat bij leraren geen specifieke kennis nodig is om kinderen optimaal les te geven. Daarmee heeft ieder kind in Nederland toegang tot de Bomberbot-propositie en dat betekent échte impact.” Christian Bello, CEO en medeoprichter van Bomberbot: “Nog nooit heeft technologie ons leven zo sterk beïnvloed als nu. Het is dan ook cruciaal dat digitale educatie voor iedereen beschikbaar is. Het is onze missie om zoveel mogelijk kinderen de enorme kansen van digitalisering en technologie te laten zien.”

21st century skills

Mede-investeerder in Bomberbot is Jacques Eijkens, voormalig CEO van Sanoma Learning. Hij is tevens als adviseur aan het bedrijf verbonden. “Bomberbot speelt in op een duidelijk zichtbare trend in het onderwijs: de behoefte om kinderen al op jonge leeftijd 21st century skills bij te brengen. Zij moeten de gevolgen, kansen en bedreigingen van technologie en digitalisering begrijpen om later succesvol te kunnen zijn. Dat is geen standaard onderdeel van het curriculum op basisscholen, maar Bomberbot brengt daar op toegankelijke wijze verandering in. Door de eenvoudige toepasbaarheid hoeven er geen speciale vakken te worden ontwikkeld of docenten opgeleid. Iedere basisschoolleraar kan zijn leerlingen nu optimaal voorbereiden op de toekomst.”
Share Button