Pensioenfondsen van KLM, SNS Reaal en Total steunen groene Shell-resolutie

Vermogensbeheerder Blue Sky Group (pensioenbeheerder van 20,5 miljard euro voor o.a. KLM, SNS Reaal en Total Nederland) steunt de groene Shell-resolutie van Follow This, schrijft Harm Botje vandaag in Vrij Nederland. De groene Shell-resolutie krijgt hiermee steun van pensioenfondsen van een luchtvaartmaatschappij, een bank en een olieconcern.

Eerder spraken ACTIAM (o.a Zwitserleven), MN (PMT en PME) en het Franse Ecofi Investissements hun steun uit in de media. Blue Sky verklaart zijn stem voor de resolutie door te verwijzen naar de Principles for Responsible Investment (PRI) die zijn ondertekend door zowel het pensioenfonds van het KLM-Cabinepersoneel als het Algemeen Pensioenfonds van KLM.

“Het is heel belangrijk dat grote beleggers Shell publiekelijk steunen om de leiding te nemen in de energietransitie,” zegt Mark van Baal van Follow This. “We hopen dat het andere beleggers stimuleert om zich ook uit te spreken, voor en achter de schermen, zodat Shell zich voldoende gesteund voelt om onze groene resolutie met een positief stemadvies aan zijn aandeelhouders voor te leggen op 20 april.”

Follow This verwacht veel meer stemmen van grootaandeelhouders voor de groene resolutie, die de beweging in samenwerking met hen formuleerde. De formulering “Aandeelhouders steunen Shell om de leiding te nemen in de energietransitie… door doelen te stellen die in lijn zijn met het Klimaatakkoord van Parijs,” sluit namelijk naadloos aan bij de position statement van Eumedion. De Nederlandse belangenbehartiger van institutionele beleggers, die een kwart van de aandeelhouders van Shell vertegenwoordigt, schrijft hierin: “Leden van Eumedion sporen bedrijven aan om een overzicht te geven van hun inspanningen om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen.”

Follow This noteerde gisteravond zijn 2.500ste groene aandeelhouder. Deze groene aandeelhouders variëren van mensen met één aandeel (30 euro) tot families met tienduizenden aandelen. “Onze missie is dat Shell zich door zijn aandeelhouders gesteund voelt om de leiding te nemen in de energietransitie.”

Follow This is een beweging van groene aandeelhouders Shell, die Shell steunt om de leiding te nemen in de energietransitie door zo veel mogelijk aandeelhouders te scharen achter de resolutie “Shareholders support Shell to take leadership in the energy transition” (volledige tekst hier).

Share Button