ACTIAM brengt vijfde verantwoord index aandelenfonds naar de beurs

Met de lancering van het ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Opkomende landen, viert fonds- en vermogensbeheerder ACTIAM vandaag de beursintroductie van het vijfde verantwoord indexaandelenfonds voor de retailmarkt.

De handel in ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Opkomende landen startte op maandag 29 mei en met het luiden van de beursgong bij Euronext Amsterdam werd dit gevierd.

Gongluider John Shen, directielid van ACTIAM: “Het succes van onze eerste vier verantwoorde index aandelenfondsen (1,3 mld euro instroom sinds de lancering in augustus 2015), heeft ons doen besluiten om ons bestaande productaanbod te completeren met de regio opkomende landen. De vraag naar beleggingsproducten met lage kosten en bovenal een verantwoord beleggingsbeleid is groot, terwijl het aanbod beperkt is.”

Gedegen voorbereiding

Bart Mantje, Senior Product & Relationship Manager bij ACTIAM: “Wij zijn verheugd dat we na een gedegen voorbereiding nu ook het vijfde ACTIAM Verantwoorde Index Aandelenfonds kunnen presenteren. De regio opkomende landen beslaat 23 landen waaronder landen zoals China en India, waar de economische groei de komende jaren wereldwijd naar verwachting het grootst zal zijn. Een regio die veel van onze klanten graag in hun modelportefeuilles willen opnemen.”

De ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfondsen zijn een verrijking voor de Nederlandse retail belegger: deze fondsen combineren een verantwoord beleggingsbeleid met transparantie en kostenefficiëntie. De fondsen zijn verkrijgbaar via Euronext Amsterdam of via het register van het fonds.

Verantwoord beleggen

ACTIAM belegt voor haar klanten op verantwoorde wijze, waarbij strikte uitgangspunten in de vorm van fundamentele beleggingsbeginselen gehanteerd worden. Deze hebben betrekking op de rechten van de mens, fundamentele arbeidsrechten, corruptie, milieu, wapens en klant- en productintegriteit. Daarnaast voert ACTIAM engagement: met het management van bedrijven wordt het gesprek aangegaan om verbeteringen door te voeren in het duurzame of verantwoorde beleid. Tot slot maakt ACTIAM gebruik van haar stemrecht als aandeelhouder.

Share Button