Candriam lanceert duurzame ETF’s

Bron
Candriam

Candriam Investors Group, een toonaangevende Europese multi-specialist in vermogensbeheer met EUR 107,2 mld. onder beheer en deel van New York Life Investment Management (NYLIM), lanceert vandaag een gamma van gespecialiseerde ETF-strategieën. De ETF-strategieën combineren Candriam’s expertise in ESG-screening en smart bèta met NYLIM’s knowhow inzake ETF’s. Ze onderstrepen Candriam’s strategie om zijn gediversifieerde beleggingsaanbod uit te breiden met complementaire expertise.

De ETF’s zullen een aanvulling zijn op Candriam’s bestaande brede aanbod in asset allocatie, aandelen- en obligatiestrategieën, beleggingsoplossingen voor duurzame en verantwoorde beleggingen en strategieën met absoluut rendement. Candriam gelooft dat het zijn klanten op die manier een volledig aanbod van beleggingsoplossingen op maat kan aanbieden: van actief beheerde fondsen tot indexfondsen en nu ook ETF’s.

Naïm Abou-Jaoudé, CEO van Candriam Investors Group en Chairman van New York Life Investment Management International, zegt:

“In een wereld die constant verandert, zijn we altijd in staat geweest onze klanten te helpen met beleggingsoplossingen en diensten die afgestemd zijn op hun specifieke noden. Door de internationale knowhow van New York Life te combineren met onze eigen expertise, en dan vooral met onze lange trackrecord in SRI, zal dit unieke ETF-aanbod ongetwijfeld de markt aanspreken.”

Koen Van De Maele, Deputy CIO, zegt:
“De ETF’s combineren twee langetermijnbeleggingstrends: de toenemende bewustwording rond SRI en de algemene aanname van factorbeleggen. We zijn er sterk van overtuigd dat we betere, voor risico’s gewogen rendementen voor onze klanten creëren door ESG-criteria met specifieke factorcorrecties te combineren.”

De ETF’s zullen worden genoteerd op de beurs Euronext Parijs en cross-listed op de beurs van Amsterdam. De ETF’s zijn momenteel geregistreerd in Luxemburg, Nederland en Frankrijk.

Share Button