Europa onverminderd aan kop in Morningstar Sustainability Atlas

De Europese landen blijven de hoogst scorende als het gaat om duurzaamheid en zetten onverminderd de standaard voor duurzaam beleggen. Dat blijkt uit een nieuwe update van Morningstar’s Dan Lefkovitz over de Morningstar Sustainability Atlas, die inzicht geeft in de duurzaamheidsprestaties van 46 landen.

De 46 landen worden doorgelicht op hun duurzame prestaties aan de hand van de methodiek van de Morningstar Sustainability Rating. Ze krijgen een score op Environmental (milieu), Social (sociaal beleid) en Governance (goed ondernemingsbestuur) en vervolgens wordt daar een score voor controverses van af getrokken. Per land komt er een score uit rollen.

Daaruit blijkt dat Nederland de hoogste score haalt op het gebied van Governance, Frankrijk is leidend op Environmental en Denemarken scoort het hoogst op Social.

Lees het volledige artikel

Share Button