Candriam lanceert SRI Bond Global High Yield Fonds

Candriam Investors Group, de toonaangevende Europese multi-specialist in vermogensbeheer van New York Life Investment Management (NYLIM) met een vermogen onder beheer van EUR 111 miljard, lanceert vandaag het Candriam SRI Bond Global High Yield Fonds. Dit fonds combineert een long only-benadering op de markt van wereldwijde hoogrentende beleggingen met de SRI-analyse (Socially Responsible Investing) van Candriam.

De strategie verleent beleggers toegang tot een aantrekkelijke beleggingscategorie en stelt hen tegelijk minder bloot aan bedrijven met niet-duurzame groeimodellen en weinig aandacht voor het milieu of sociale waarden. Het SRI Global High Yield-proces van Candriam steunt op onze overtuiging dat ondernemingen die aan duurzaamheid verbonden kansen en uitdagingen weten te verzoenen met een sterke bedrijfsstrategie de meeste kans maken om financieel rendement op te leveren. Onze beleggingsfilosofie berust op grondig financieel en themagebonden onderzoek, gecombineerd met een actieve beleggingsstijl, om kansen op de markt van hoogrentende beleggingen te kunnen grijpen.

Philippe Noyard, Head of High Yield & Credit Arbitrage: “Zo’n 20 jaar geleden ontwikkelden wij een specifieke expertise in de markt van hoogrentende beleggingen. Een zorgvuldige selectie van uitgevende instellingen, strategische flexibiliteit en een actief risicobeheer zijn de pijlers van onze beleggingsfilosofie. De combinatie van onze unieke visie op de SRI Best-in-class analyse met onze jarenlange ervaring in High Yield-beleggingen sloeg aan bij onze klanten, waardoor zij ten volle van beide kunnen profiteren.”

Candriam is sinds twee decennia een pionier in duurzaam beleggen (SRI) en heeft het ruimste aanbod van duurzame fondsen in Europa. Het kan daarbij terugvallen op een van de grootste teams van specialisten op dit gebied. SRI is vandaag goed voor meer dan een kwart van de totale beheerde activa. Candriam kan ook bogen op bijna 20 jaar expertise in hoogrentende beleggingen, met bewezen prestaties en een ervaren team dat zich specifiek toelegt op high yield en meer dan € 8 miljard aan activa beheert.

Wim Van Hyfte, Ph.D., Global Head Responsible Investments & Research: “Wij geloven dat een alomvattende beoordeling van de ESG-opportuniteiten en -risico’s van emittenten noodzakelijk is om met kennis van zaken te kunnen beslissen over vastrentende beleggingen, met inbegrip van hoogrentende bedrijfsobligaties. Door de ESGvisie van Candriam af te stemmen op onze fundamentele kredietanalyse, tracht Candriam de neerwaartse beleggingsrisico’s van de beleggingsstrategie te beperken en te diversifiëren.”

Het SRI Bond Global High Yield-fonds van Candriam is momenteel geregistreerd voor verkoop in Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Share Button