Nieuwe duurzame fondsen groeien flink in 2017

Morningstar maakt tussentijds de balans op voor de duurzame beleggingsfondsen die in de eerste helft van dit jaar nieuw op de markt zijn gekomen: ze laten sterke instroom van vermogen zien en een toenemende aantal is sinds hun introductie voorzien van een Morningstar Sustainability Rating. De fondsen die al een hoge duurzaamheidsrating hadden, hebben die nog steeds.

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema, niet alleen bij Morningstar, maar ook bij beleggers. Want nieuwe duurzame beleggingsfondsen zijn succesvol. Uit de instroom in nieuwe duurzaam fondsen blijkt dat beleggers graag vermogen in zulke fondsen steken. Dat valt te concluderen uit de flow-cijfers voor de duurzame fondsen die in de eerste helft van 2017 nieuw op de markt zijn gekomen.

Lees het volledige artikel

Share Button