Top 5 Duurzaam beleggen in wereldwijde small-caps: Robeco aan kop

Kleinere ondernemingen scoren vaak lager op duurzaamheid dan de grotere large-cap ondernemingen. Beleggers die duurzaamheid in ogenschouw nemen bij hun beleggingsbeslissingen, zullen small-caps echter waarschijnlijk niet volledig links willen laten liggen. Een overzicht van de meest duurzame wereldwijde small-cap aandelenfondsen.

Kleinere ondernemingen, oftewel small-caps, scoren op duurzaamheid over het algemeen minder goed dan de grotere large-cap ondernemingen. Dit blijkt al snel wanneer we de portfolio sustainability score (de op basis van het portefeuillegewicht gewogen gemiddelde duurzaamheidsscore van Sustainalytics voor alle portfeuilleposities, minus een aftrek voor betrokkenheid bij controverses) voor de MSCI World index en de MSCI World Small-Cap index met elkaar vergelijken.

Lees het volledige artikel

Share Button