Zelfstroom start het nieuwe jaar met crowdfunding-campagne van €1,6 miljoen

Zelfstroom, leverancier van zonnepanelen via een huurconstructie, start vrijdag 12 januari een crowdfunding-campagne van €1,6 miljoen op Duurzaaminvesteren.nl. Aangevuld met een bankfinanciering en een inleg van eigen vermogen, investeert het bedrijf bijna €24 miljoen in zonnepanelen. Met deze investering voorziet Zelfstroom het komende jaar 4.500 huizen van zonne-energie.

Recordtijd

Het is niet de eerste crowdfunding-campagne van Zelfstroom. Bij de vorige campagne werd in een recordtijd van een paar uur €2 miljoen opgehaald. Het afgelopen jaar groeide het bedrijf flink in aantal medewerkers en verviervoudigde het klantenbestand. Zelfstroom streeft ernaar om in 2020 zo’n 50.000 Nederlandse daken te voorzien van zonnepanelen.

Bram Leijten, oprichter van Zelfstroom, verwacht dat ook nu de belangstelling groot is: “We zien een toenemende interesse in duurzaamheid in brede zin, maar ook specifiek in zonnepanelen. Er zijn steeds meer bedrijven die zonnepanelen via een huurconstructie aanbieden. Zo komen steeds meer consumenten ermee in aanraking. Onze klanten zijn daarbij voor ons erg belangrijk. Als zij enthousiast zijn, dragen zij ook weer andere mensen aan. Steeds meer mensen willen duurzaam investeren.”

Samenwerking met Triodos Bank

Om de groei te faciliteren, sloot Zelfstroom een overeenkomst met Triodos Bank. Leijten: “De duurzame bank geeft ons de middelen om de zonnepanelen te financieren, maar wel tot een bepaald niveau. Om onze ambities te verwezenlijken, hebben we net iets meer nodig. Crowdfunding biedt ons de beste manier om dat transparant te doen, samen met mensen die ook een hart voor duurzaamheid hebben.”

Share Button