Volkert Engelsman (Eosta) doet via koningin Máxima een appèl aan financiële sector

Bron
AGF.nl

Op woensdag 17 januari heeft Volkert Engelsman, CEO van handelsbedrijf Eosta, op de Bio-Beurs in Zwolle via Koningin Máxima een appèl gedaan aan de financiële sector om tempo te maken met ‘inclusive finance’. Volgens Engelsman kan de financiële sector het verschil maken voor de planeet door de schade die de gangbare landbouw toebrengt aan mens en milieu, mee te nemen in de winst- en verliesrekening.

De Koningin bracht een bezoek aan de jaarlijkse vakbeurs van de biologische sector om meer te leren over de impact van landbouw en voeding op het klimaat. Op haar agenda stond een ontmoeting met Volkert Engelsman, directeur van Eosta. Eosta neemt van duizenden boeren uit de hele wereld biologische groente en fruit af voor de Europese markt. Engelsman bleek niet alleen op begrip te kunnen rekenen maar vond in de Koningin een bondgenoot. De Koningin, zelf voormalig bankier en ambassadeur van microkredieten, bleek een warm pleitbezorger van “correct rekenen, d.w.z inclusief de kosten van mens en milieu”.

Lees het volledige artikel

Share Button