Dit zijn alle nieuwe duurzame fondsen in Nederland van 2017

Morningstar inventariseert welke nieuwe duurzame fondsen er in 2017 in Nederland op de markt zijn gekomen. Opvallend is dat de meeste fondsen die een Morningstar Sustainability Rating hebben daar hoog op scoren. Ze lijken hun duurzame belofte dus waar te maken. Lees alle details in dit overzicht.

 Aan het begin van 2018 kunnen we de balans opmaken over hoe het afgelopen jaar is gegaan met duurzame fondsen. Tijd dus voor een update over de nieuwe duurzame fondsen die in 2017 op de markt zijn verschenen. Een halfjaar geleden gaven we inzicht in de nieuwe duurzame fondsen die in de eerste helft van het jaar in Europa op de markt waren gekomen.

Nu krijgt u het overzicht voor het hele jaar van fondsen die in Nederland zijn gelanceerd. Die lijst telt 87 fondsen. Daarbij hebben we tijdens de samenstelling steeds één aandelenklasse per fonds genomen. De doublures van meerdere aandelenklassen per fonds zijn dus geschoond. Het overzicht laat een divers beeld zien waarbij vele fondshuizen zich roeren met nieuw aanbod.

Lees het artikel met het overzicht

Share Button