Rendementscijfers bewijzen: duurzaam beleggen kan exta rendement opleveren

Aandacht voor duurzaamheid bij beleggen hoeft niet ten koste te gaan van rendement. Het kan zelfs zorgen voor extra rendement, zo heeft Morningstar al eerder laten zien. Nieuwe data onderstrepen die conclusie: duurzaam beleggen kan juist extra rendement opleveren.

Steeds meer beleggers voelen zich aangetrokken tot duurzaam beleggen, maar nog altijd leeft het idee dat aandacht voor duurzaamheid in de beleggingsportefeuille ten koste zou gaan van het rendement. Het is de grootste belemmering voor beleggers om zich op duurzaam beleggen te storten. Maar het is een misvatting, want duurzaamheid gaat helemaal niet ten kosten van rendement, zo heeft Morningstar eerder al aangetoond aan de hand van de Morningstar Sustainability Indexes:

Nieuwe data van Morningstar onderschrijven die conclusie eens te meer. Want uit de data tot en met ultimo december 2017 blijkt dat duurzaam beleggen juist een hoger rendement oplevert dan conventioneel beleggen. Dan Lefkovitz, Morningstar Index Strategist, gebruikt daartoe opnieuw de Morningstar Sustainability Index Family.

Share Button