350.org/Fossielvrij NL ontvangt 1 miljoen euro van Postcode Loterij

Op het Goed Geld Gala 2018 van de Postcode Loterij heeft Fossielvrij NL, de Nederlandse tak van 350.org, een cheque van 1 miljoen euro ontvangen voor het versterken van de werkzaamheden.  Het streven is om in Nederland twintig lokale actiegroepen op te zetten en ten minste 25 prominente publieke en financiële instellingen en vermogensfondsen over te halen om hun banden met de fossiele industrie te verbreken.

350.org, een Amerikaanse organisatie opgericht door milieuactivist en journalist Bill McKibben, voert actie tegen de fossiele industrie, werkt mee aan de opbouw van een low-carbon economie en zet overheden onder druk om de uitstoot van CO2 te beperken. Door 350.org hebben ruim zevenhonderd instellingen en zestigduizend particulieren inmiddels toegezegd hun vermogen – in totaal ruim 5 miljard dollar – niet langer te investeren in fossiele brandstoffen. Met de bijdrage van de loterij wil 350.org haar burgerbewegingen in Europa uitbreiden en versterken om zo voor 2023 ten minste tien iconische fossiele projecten in Europa een halt toe te roepen. Nederland is binnen Europa een van de achterblijvers als het gaat om de transitie naar duurzame energie, dus meer actie is hier ook hard nodig.

Share Button