Erven Lubbers bouwen Breesaap om tot duurzame investeerder

Bron
RLT

Investeringsbedrijf Breesaap van de erven Ruud Lubbers wordt verder omgebouwd tot duurzame investeerder. Dat blijkt volgens RTL uit de meest recente jaarrekening van het Rotterdamse bedrijf.

Breesaap is het bedrijf waarin het vermogen van de vorige week overleden ex-premier is ondergebracht. De vennootschap kent een eigen vermogen van ruim 78 miljoen euro.

Breesaap bezit nu al een verzameling belangen in duurzame bedrijven. In de eerste plaats participeert de investeringsmaatschappij van de familie in Fastned, dat onder leiding van zoon Bart een netwerk bouwt van oplaadstations voor elektrische auto’s. Ook bezit het een belang in Green Link, dat onder leiding van zoon Paul zonne-energieparken in Spanje exploiteert.

Uit het verslag blijkt Breesaap verder belangen te bezitten in Qwic, een producent van elektrische fietsen, ECE Cars, dat auto’s ombouwt naar elektrisch en Transitions Now, dat onder meer participeert in ViriCiti. Dat bedrijf heeft een systeem ontwikkeld waarmee elektrische bussen en vrachtwagens optimaal kunnen rijden. Ook investeert Breesaap in duurzaam vastgoed en Triodos Bank.

Lees het volledige artikel

Share Button