Duurzaamheid boeit Nederlandse belegger niet volgens onderzoek BNP Paribas

Bron
IEX Profs

Nederlanders interesseren zich veel meer voor een mooi rendement dan een goed milieu. De duurzaamheidsbalans van bedrijven waarin wordt belegd, speelt nauwelijks een rol bij de selectie. Tot deze harde conclusie komt de Franse bank BNP Paribas in een onderzoek naar het beleggingsgedrag in verschillende Europese landen.

Uit het onderzoek komt naar voren dat veel Nederlanders nog nooit hebben gehoord van de term duurzaam of maatschappelijk beleggen. En een groot deel van de mensen die er wel kennis van hebben genomen, gelooft dat duurzame beleggingen geen positief effect hebben op de maatschappij.

Download de engelstalige brochure met de conclusies voor Nederland (pdf)

Lees het volledige artikel.

Share Button