Triodos beleggingsfondsen groeien met 5% in 2017

Als gevolg van netto instroom bij de overgrote meerderheid van de Triodos beleggingsfondsen is het totaal aan vermogen van Triodos Investment Management in 2017 gegroeid naar EUR 3,5 miljard, wat overeenkomt met een groei van 5% ten opzichte van 2016.

Triodos Organic Growth Fund realiseerde gedurende het jaar een sterke groei van het beheerd vermogen met 21,1% naar EUR 49,2 miljoen. Triodos Fair Share Fund en Triodos Microfinance Fund groeiden beide met respectievelijk 7,5% en 3,2% naar EUR 353,4 miljoen en EUR 368,6 miljoen. Het beheerd vermogen van Triodos Groenfonds groeide met 9,9% tot EUR 849,7 miljoen. De Triodos SRI fondsen (Triodos SICAV I), die beleggen in beursgenoteerde bedrijven, realiseerden een groei van 4,2% naar EUR 1.403,8 miljoen.

Het beheerd vermogen van Triodos Vastgoedfonds groeide met 13,6% naar EUR 75,6 miljoen als gevolg van een succesvolle emissie van gewone aandelen. Triodos Multi Impact Fund, het Triodos ‘fund-of-funds’ beleggingsfonds, groeide met 17,2% naar EUR 45,7 miljoen per einde 2017.

Marilou van Golstein Brouwers, bestuursvoorzitter van Triodos Investment Management: “In 2017 was het tien jaar geleden dat de term ‘impact investing’ werd geïntroduceerd. Inmiddels is impact investing een gevestigd begrip in de beleggingsindustrie. De opkomst van impact investing vergroot het bewustzijn onder investeerders dat een belegging per definitie niet neutraal is. De vraag ‘wat is de impact van deze investering op onze maatschappij en het milieu?’ zou altijd als eerste gesteld moeten worden. We zien dat dit groeiende besef ertoe leidt dat meer kapitaal beschikbaar wordt gemaakt voor het adresseren van de vele mondiale uitdagingen die we vandaag de dag zien.”

Triodos Cultuurfonds en Triodos Renewables Europe Fund kenden beiden een lichte daling van het beheerd vermogen met respectievelijk 5,7% naar EUR 91,5 miljoen en 5,2% naar EUR 70,0 miljoen.

De Triodos beleggingsfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct te beleggen in duurzame sectoren. Deze sectoren variëren van microfinanciering in opkomende markten, duurzame energie en biologische landbouw tot culturele instellingen, duurzaam vastgoed en beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op sociaal- en milieubeleid.

Share Button