BNP Paribas wijzigt Netherlands Fund in duurzaam ESG Netherlands Index Fund

BNP Paribas heeft besloten haar Netherlands Fund volledig te herzien en om te vormen tot een indexfonds met een duurzaam karakter. Hiermee wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar passieve kosten- en belastingefficiënte fondsen die beleggen in aandelen van bedrijven die het milieu, het maatschappelijk belang en goed bestuur (bekend onder de Engelstalige afkorting ESG) hoog in het vaandel hebben staan.

BNP Paribas maakt dan ook het voornemen bekend om BNP Paribas Netherlands Fund per 11 april 2018 om te vormen tot een duurzaam indexfonds dat belegt in Nederlandse aandelen, in overeenstemming met de samenstelling van de MSCI Netherlands IMI ESG Universal Ex Select Global Sanctions and Business Involvement Index. De naam van het subfonds zal wijzigen in BNP Paribas ESG Netherlands Index Fund.

Bekijk het wijzigingsdocument

Share Button