Groene banken zien weer piek in klantenaantal, maar wat moeten ze doen met al dat spaargeld?

Een maand na de ING-salariswoede stappen klanten nog altijd over naar ASN en Triodos. Opvallend gevolg: de bancaire buitenbeentjes hebben moeite een zinvolle bestemming te vinden voor al dat spaargeld.

Een kleine 10.000 extra klanten per bank. Dat is voor Triodos en ASN, de twee duurzame outsiders van de Nederlandse financiële sector, de oogst van één maand verontwaardiging over het beloningsbeleid bij ING. De grootste bank van Nederland kondigde begin maart aan ceo Ralph Hamers ruim de helft meer te willen betalen. Dat plan werd ingetrokken, maar bij zowel Triodos als ASN is de rust nog altijd niet volledig teruggekeerd. ‘Het loopt lekker door’, meldt woordvoerder Britt Enthoven van ASN.

Lees het volledige artikel

Share Button