Next Nature Network introduceert ECO Coin, de eerste cryptocurrency gedekt door bomen

Ecologische waarde is niet goed vertegenwoordigd in onze huidige economie. Als je een boom kapt en het hout verkoopt, verdien je geld. Wanneer je een boom plant, creëer je ook waarde, maar je verdient hier niets mee. Next Nature Network introduceert op 20 april de ECO Coin, ’s werelds eerste cryptomunt die mensen beloont voor duurzame handelingen. Next Nature Network presenteert de ECO Coin voor het publiek op vrijdag 20 april om 17.00 uur in het circulaire paviljoen Circl in Amsterdam.

De ECO Coin is een cryptocurrency die wordt gedekt door bomen en die ervoor zorgt dat duurzaamheid niet langer een morele verplichting is, maar een economische beslissing. Het doel van de ECO Coin is het verbinden van economie en ecologie door ecologische waarde expliciet te maken in economische termen. Vanaf 22 april, de internationale Dag van de Aarde, zijn de eerste ECO’s verkrijgbaar.

Hoe werkt de ECO Coin?

Net zoals andere cryptocurrencies draait de ECO Coin op blockchain technologie. Anders dan de Bitcoin – een volledig digitale speculatieve munt die mensen kopen met het vooruitzicht er financieel van te profiteren – wordt de ECO Coin ondersteund door ecologische activa. Iedere ECO wordt gedekt door één boom. Dit zal een nieuwe gouden standaard creëren en koppelt alle kredieten direct aan de hoeveelheid bomen in circulatie.

ECO Coins zijn op drie manieren te ontvangen: door het uitvoeren van duurzame handelingen, door bomen te doneren of door ECO’s te kopen met een reguliere valuta. De ECO’s zijn in te wisselen voor ecologische ervaringen, goederen en diensten. Zo kun je straks bijvoorbeeld een biologisch biertje betalen met je ECO-vermogen of korting krijgen op je groene energierekening. Volgens Next Nature Network, zal dit leiden tot een alternatief waardesysteem waarin economie en ecologie beter in balans komen te staan.

ECO’s verdienen op de Dag van de Aarde
Op 22 april, de Internationale Dag van de Aarde, kunnen de eerste ECO’s verdiend worden door op Twitter te vertellen welke duurzame handeling je daarvoor hebt verricht. Denk aan het eten van een vegetarische lunch, naar het werk fietsen in plaats van met de auto gaan of een herbruikbare beker gebruiken voor koffie. Je kunt je reactie delen via #ecocoin en ontvangt hiervoor de eerste ECO Coin in een digitale portemonnee. Ga voor meer informatie over de visie van ECO Coin naar www.ecocoin.com en download de whitepaper (vanaf 20 april).

Openbare introductie
Geïnteresseerden zijn van harte welkom op 20 april om 17.00 uur voor een sneak preview van de ECO Coin-whitepaper. Tijdens deze informele middag wordt ingegaan op de achterliggende blockchain technologie, koersbepalingen, en de filosofie achter het systeem. Toegang tot het evenement is gratis voor alle geïnteresseerden. Aansluitend is er een vrijdagmiddagborrel. Meer informatie over Circl en het adres zijn te vinden op www.circl.nl.

Sprekers: Koert van Mensvoort, oprichter en creatief directeur Next Nature Network — Lewis Just, ECO Coin projectleider — Milan Meyberg, revolutiemanager DGTL festival en lid van Nieuw Amsterdam Raad.

Share Button