Duurzaamheid en small-caps kunnen samengaan

Kleinere ondernemingen scoren vaak minder goed op duurzaamheid dan grotere ondernemingen. Toch hoeft een belegging in wereldwijde small-caps niet al te zeer ten koste van het duurzaamheidsprofiel te gaan. Want er zijn volop actief beheerde small-capfondsen die beter scoren op duurzaamheid dan de small-cap index.

Kleinere ondernemingen, of small-caps, hebben de naam dat ze over het algemeen minder goed presteren op duurzaamheid dan de grote ondernemingen. Dit zou veroorzaakt kunnen worden doordat small-caps wellicht minder (goed) rapporteren over hun duurzaamheidsbeleid en -prestaties. Een beperkter beschikbaar of vrijgemaakt budget dan large-caps voorhanden hebben, zou hieraan ten grondslag liggen. Of small-caps investeren minder in verduurzaming, ook om budgettaire redenen.

Lees het volledige artikel van Ronald van Genderen van Morningstar

Share Button