Kempenfondsen stoppen met beleggen in tabak

Kempen (Kempen Capital Management) heeft besloten om in haar eigen fondsen beleggingen in tabak uit te sluiten. Eind december 2018 moeten alle Kempenfondsen ‘tabaksvrij’ zijn. De uitsluiting geldt niet voor mandaten, maatwerkoplossingen en multi-managerfondsen.

Lars Dijkstra, CIO van Kempen, licht het besluit toe: ‘Verantwoord beleggen is een essentieel onderdeel voor ons als lange termijn betrokken aandeelhouder. Wij willen bijdragen aan positieve veranderingen en het uitsluiten van tabak in onze eigen fondsen is een stap in de goede richting.’

Narina Mnatsakanian, Hoofd Verantwoord Beleggen bij Kempen, vult aan: ‘De negatieve impact van tabak op mensen en de maatschappij is groot. Internationale standaarden onderschrijven dit. Het is niet mogelijk om als betrokken aandeelhouder tabaksproducenten te bewegen om fundamenteel te veranderen.’

Share Button