GDGD en ASN Bank reageren op regeling hypothecair krediet

Green Deal Groene Daken en ASN Bank dienden samen een zienswijze in bij het ministerie van Financiën. Ze pleiten om groene daken met hun energie-positieve waarden op te nemen in Regeling hypothecair krediet 2019. In de voorgenomen herziening ontbreekt volgens ons onterecht de voorziening ‘groene daken’.

Door de verkoelende werking van groene daken valt er te besparen op koeling in gebouwen. Bovendien verbeteren groenen daken het rendement van zonnepanelen als ze in combinatie met elkaar worden toegepast. Meer hierover ook via de Facts&Values.

ASN Bank en Green Deal Groene Daken besluiten hun pleidooi met een oproep om de regeling te verbreden van alleen een energie-focus naar een meer duurzaam integrale zienswijze. Dan kunnen op termijn ook maatregelen voor circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit op en rond de woning voor de korting op de hypotheekrente in aanmerking komen.

ASN Bank is aanjager binnen de Europese Community of Practice Finance@Biodiversity, en ontwikkelt samen met andere banken en finance-organisaties een methode om de impact op biodiversiteit binnen de portefeuille te kunnen meten.

Meer informatie over de Regeling hypothecair krediet 2019 vind je hier.

De brief aan ministerie van Financiën door GDGD en ASN Bank vind je hier.

Share Button