Impactbeleggen: hoeveel rendement levert dat op?

Impactbeleggen is inmiddels de hype voorbij. Levert deze vorm van beleggen, naast maatschappelijke rendementen, inmiddels ook financiële rendementen op? Tijdens de BeleggersFair op 9 november a.s. gaan drie experts daarover in discussie.

De wereld mooier maken, beter, houdbaarder en woorden als duurzaam, circulair en natuurlijk impact beleggen. Dit is geen hype (meer). Maar leveren deze zaken ook financiële rendementen op? Kan het zelfs zo zijn dat je met impactbeleggen niet alleen de wereld helpt veiligstellen voor toekomstige generaties, maar daar nu al extra euro’s mee kan verdienen?

Van 14.40 uur tot 15.00 uur gaat een panel van drie experts hierover met elkaar in discussie: Boudewijn Kostelijk (UBS Asset Management), Huub van der Riet (NN Investment Partners) en Bas-Jan Blom (ASN Bank).

Wilt u deze sessie niet missen? Bestel dan hier uw gratis kaart voor de BeleggersFair.

Boudewijn KostelijkExecutive Director bij UBS Asset Management

Boudewijn Kostelijk heeft economie gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Hij begon zijn carrière bij ING en was daarna een van de co-founders van Fundix, de eerste onafhankelijke on-line fundsupermarket in Nederland. Voordat hij in 2007 in dienst trad bij UBS Asset Management was hij werkzaam bij Lombard Odier Darier Hentsch. Bij UBS-AM is hij verantwoordelijk voor de distributie van beleggingsfondsen in de Benelux. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel bij de beleggingsbenadering van UBS Asset Management. Sinds 2015 heeft UBS Asset Management een belangrijk samenwerkingsverband met een van de grootste Nederlandse pensioenfondsen op het gebied van Impact beleggen.

Huub van der RietLead Portfolio Manager Impact Investing bij NN Investment Partners
Van der Riet investeert in bedrijven die een sociale en milieu-impact combineren met een financieel rendement. Hij is al meer dan vijftien jaar werkzaam voor NN Investment Partners als equity investor. Voordat hij zich lieerde aan impact investing, vervulde hij verscheidene andere rollen binnen het bedrijf, waaronder Head of Thematic Investing and Head of sector funds.

Van der Riet werkte eerder ook bij Aegon Asset Management en ABN Amro Asset Management.

Bas-Jan Blomdirecteur ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. bij ASN Bank
Bas-Jan Blom is sinds 2007 directeur van ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. In deze rol is hij verantwoordelijk voor marketing, portfolio en productmanagement van de ASN Beleggingsfondsen.

Recent was hij tevens directeur van het Energiefonds Overijssel. Voorheen heeft hij acht jaar bij Schretlen & Co gewerkt en vijftien jaar bij ABN Amro.

 

 

Portaal Duurzaam Financieel is mediapartner van de BeleggersFair!

Share Button