Sustainable North America Index Fund (InsingerGilissen) best renderende duurzaam aandelenfonds in 2018

Het Sustainable North America Index Fund van InsingerGilissen is in 2018, evenals in 2016, het best renderende Nederlandse duurzaam aandelenfonds geweest met een rendement van +1,0%. Dit heeft Portaal Duurzaam Financieel (www.duurzaam-beleggen.nl) vandaag bekend gemaakt. Deze portal is in eigendom van Van der Molen Environmental Internet Services dat dit jaar 20 jaar bestaat. 

De AEX daalde in 2018 met 10,4% en slechts 2 duurzame aandelenfondsen wisten een positief rendement te behalen.

Na het Sustainable North America Index Fund behaalde het fonds DD Equity Fund A EUR (DoubleDividend) met een rendement van +0,8% de tweede plaats en het fonds ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Noord-Amerika de derde plaats (-0,4%).

De rendementsgegevens zijn afkomstig van Morningstar. Op Portaal Duurzaam Financieel worden ook de actuele koersen en rendementen getoond van de duurzame Nederlandse fondsen in samenwerking met Morningstar.

Sinds het jaar 2002 wordt jaarlijks door Van der Molen E.I.S. bepaald welk ‘Nederlands’ duurzaam aandelenfonds (uitgezonderd sectorfondsen) het hoogste gerendeerd heeft in het kalenderjaar. Van der Molen E.I.S. heeft als eerste het initiatief genomen hiervoor. Voor een overzicht van alle voorgaande jaren klik hier.

Share Button