ING schort samenwerking met omstreden palmoliebedrijf Socfin tijdelijk op

Bron
Trends

ING heeft beslist om tijdelijk de kredieten aan de Luxemburgse groep Socfin stop te zetten. Het bedrijf van de Belg Hubert Fabri is actief rond palmolie, maar niet alle palmolieplantages hebben een duurzaamheidslabel, zo schrijft het Franstalige onderzoekstijdschrift Médor. Zolang niet alle plantages het label hebben, stopt ING de samenwerking.

Médor onderzocht enkele maanden de kwestie. Grond van de zaak is het RSPO-label (Roundtable on sustainable palm oil) dat natuurorganisatie WWF in 2004 lanceerde. Met het label engageren palmoliebedrijven zich op vrijwillige basissen om hun product op duurzame wijze te produceren. Vijftien jaar na de invoering heeft binnen Socfin enkel de Indonesische dochter Socfindo dat label.

Lees het volledige artikel

Share Button