Oikocredit opent eerste GeluksPakhuis ter wereld

Op 2 april opent Oikocredit Nederland het eerste GeluksPakhuis ter wereld. Op Utrecht Centraal Station kunnen bezoekers beleven hoe microkrediet bijdraagt aan het geluk van mensen.

Keuzevrijheid en verdeling van welvaart zijn factoren die bijdragen aan een gevoel van geluk. En dat is precies wat microkrediet biedt aan mensen in kansarme posities. Het GeluksPakhuis laat voorbijgangers ervaren welke impact microkrediet heeft op de levens van mensen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Men gaat met bezoekers in gesprek over wat écht bijdraagt aan het geluk van mensen. Oikocredit Nederland directeur Eric Holterhues: “Met het GeluksPakhuis zetten we mensen aan het denken: Wat maakt jou echt gelukkig? En hoe word je gelukkig door te investeren in anderen?”.

Zwemmen in geluk

Het GeluksPakhuis zit letterlijk en figuurlijk vol met geluk. Je kunt er een sprong maken in een zwembad vol geluk en de slow-motion video hiervan delen met je vrienden. Bezoekers schrijven hun persoonlijke gelukwens op de Oikocredit GeluksMuur. En elke dag maak je kans op het winnen van een gouden chocolade-ei van Oikocredits cacaopartner Divine Chocolate. Wie de code van de kluis kraakt, neemt zo’n luxe fairtrade chocolade-ei mee naar huis.

Opening door Jacobine Geel

Op dinsdag 2 april om 8.00 uur wordt het GeluksPakhuis officieel geopend door Jacobine Geel, tv-presentatrice en voorzitter van Oikocredit Nederland.

Het GeluksPakhuis is van dinsdag 2 april tot en met zondag 7 april open op Utrecht CS naast spoor 20/21, elke dag van 8 tot 20 uur.

Over Oikocredit

Oikocredit investeert al meer dan 40 jaar in het geluk van mensen. Dat doen we met microkrediet. Kleine leningen aan mensen in meer dan 60 landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Daarmee kunnen zij zélf aan hun toekomst bouwen, hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school sturen.De portefeuille van Oikocredit bestaat verder uit investeringen in landbouw- en duurzame-energie-partners. Particulieren en organisaties in Nederland kunnen beleggen in impact en geluk via het Oikocredit Nederland Fonds. www.oikocredit.nl

Share Button