ING BeleggersBarometer: een derde van de beleggers beschikt over duurzame beleggingen

De stemming onder Nederlandse beleggers is nog net zo positief als in februari. De ING BeleggersBarometer stijgt deze maand met 2 punten naar 122. Net als 2,5 jaar geleden geeft een derde van de beleggers aan over duurzame beleggingen te beschikken.

Twee derde van de beleggers denkt dat duurzaam beleggen ook echt effect heeft, al is dat effect minimaal. Een kwart van de beleggers denkt dat duurzaam beleggen überhaupt geen effect heeft. Thuis zuiniger omgaan met energie draagt het meeste bij aan een duurzame wereld, denken beleggers. Een vijfde denkt daarnaast dat zonnepanelen op de eigen woning en minder vaak vliegen het meest effect hebben. Beleggers hebben het minste vertrouwen in elektrische auto’s. Slechts 4% denkt dat dit bijdraagt aan een duurzame wereld.

Share Button