Crowdfunding EcoCabins – Groeiende vraag tiny houses positief voor klimaat en woningmarkt

Zowel de krapte op de woningmarkt als de opwarming van de aarde zijn veelbesproken thema’s in het huidige maatschappelijke debat. De groeiende vraag naar tiny houses kan een positieve ontwikkeling betekenen in deze maatschappelijke uitdagingen. Ook EcoCabins merkt de aantrekkende vraag. Om meer tiny houses te kunnen leveren haalt het bedrijf nu financiering op middels een crowdfundcampagne op Oneplanetcrowd.  

De betaalbaarheid van een tiny house en de beperkte invloed op het milieu worden al jarenlang als de belangrijkste redenen voor de aanschaf van een tiny house gezien. De toename van het aantal eenpersoonshuishoudens en de toenemende krapte in het middensegment op de huizenmarkt leiden tot een groeiende vraag naar tiny houses onder particulieren. Daarbij wordt veelal aangegeven dat men een kleinere ecologische voetafdruk hoopt te bereiken door te ‘ontspullen’ en kleiner te gaan wonen, hetgeen men kan realiseren in een tiny house.

Veel vakantiepark eigenaren en woningcorporaties staan voor de uitdaging hun woonaanbod te verduurzamen. Volgens onderzoek van USP Marketing Consultancy zijn tiny houses een aantrekkelijke concept voor woningcorporaties. Door middel van een huurkoopconstructie kunnen dergelijke organisaties de stap zetten naar een meer duurzaam woningaanbod zonder hoge initiële investering. EcoCabins draagt hieraan bij door naast de levering van tiny houses aan particulieren nu ook tiny houses te produceren voor de zakelijke markt.

Met de crowdfundcampagne biedt EcoCabins de mogelijkheid om al vanaf € 250,- te investeren in EcoCabins en zo te profiteren van een goed rendement. De crowdfundingcampagne van EcoCabins staat na 2 weken reeds op 250 funders. Hiermee is ruim 90% van het streefbedrag van € 515.000,- al opgehaald. Meer informatie over deze campagne en de mogelijkheid tot investeren vindt u hier!

Share Button