Fastned kondigt intentie aan om te noteren aan Euronext Amsterdam

Fastned BV (Fastned of het bedrijf), het laadbedrijf dat een Europees netwerk van snellaadstations voor volledig elektrische voertuigen bouwt, is van plan om in de eerste helft van 2019 op Euronext Amsterdam te noteren. De missie van Fastned is vrijheid te geven aan elektrische rijders, waardoor de transitie naar duurzame mobiliteit wordt versneld.

De belangrijkste feiten over Fastned

  • Fastned is een pionier in de ontwikkeling en exploitatie van een netwerk van snellaadstations die 100% hernieuwbare elektriciteit leveren voor volledig elektrische voertuigen (FEV’s);
  • Sinds haar start in 2012 heeft Fastned een netwerk van 91 snellaadstations gebouwd, waarvan 80 stations in Nederland, 11 in Duitsland en het eerste station in het Verenigd Koninkrijk staat op het punt ​​te worden geopend;
  • Fastned heeft uitbreidingsplannen voor andere landen in Europa, met een focus op België, Zwitserland (waar het onlangs een aanbesteding won voor 20 locaties) en Frankrijk;
  • Fastned heeft een consistente sterke groei in volume en omzet laten zien, met een omzetgroei van 30% kwartaal-op-kwartaal in de periode 2015 – 2018;
  • Fastned gelooft dat het een unieke positie heeft om te profiteren van de mega-trend naar volledige elektrificatie van mobiliteit, gesteund door (i) gunstig overheidsbeleid in de vorm van regelgeving en incentives, (ii) meer aanbod van FEV’s als gevolg van grote investeringen in puur elektrische auto’s door autofabrikanten, (iii) ontwikkelingen in de batterijtechnologie in combinatie met dalende batterijprijzen, (iv) toenemende consumentenvoorkeur om FEV’s te rijden, en (v) toenemende laadsnelheid in combinatie met snellaadinfrastructuur;
  • Via haar zeer schaalbare netwerk van snellaadstations biedt Fastned essentiële infrastructuur om de groei van het aantal FEV’s in Nederland en andere Europese landen te versnellen;

Uitgerust met een waardevolle set exclusieve rechten om vergunningen aan te vragen voor de exploitatie van snellaadstations langs Nederlandse snelwegen besloot Fastned in 2012 te investeren in snellaadstations, vooruitlopend op de grote verwachte marktvraag naar snelladen. Als gevolg van deze vroege start heeft Fastned nu de infrastructuur, systemen, procedures en knowhow om te profiteren van de versnellende groei van het aantal volledig elektrische voertuigen op Europese wegen. Fastned heeft ambitieuze groeiplannen om een ​​Europees netwerk van snellaadstations te realiseren en beschouwt de beoogde notering op Euronext Amsterdam dan ook als een logische volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf.

Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “Fastned is een hard groeiend snellaadbedrijf in Europa. Met meer dan vijf jaar ervaring in het bouwen en exploiteren van een netwerk van snellaadstations, zijn we goed gepositioneerd om te profiteren van de versnelde overgang naar volledig elektrische voertuigen. Snellaadstations zijn belangrijke infrastructuur die tijdig kan opschalen om tegemoet te komen aan de rap groeiende vraag naar laadinfrastructuur. In het licht van deze ontwikkelingen vinden we dat het juiste moment daar is om op Euronext Amsterdam te noteren. Deze notering geeft extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om te investeren in de mega-trend van elektrificatie van mobiliteit.”

Reden voor de notering op Euronext

Fastned is momenteel genoteerd op het handelsplatform Nxchange in Nederland en is van plan om in de eerste helft van 2019 op Euronext Amsterdam te noteren.

Fastned streeft naar een Europees netwerk van snellaadstations. Een notering op Euronext is een logische volgende stap in de ontwikkeling van Fastned omdat het extra financieringsflexibiliteit geeft en de toegang van Fastned tot de kapitaalmarkten zal vergroten om de groeistrategie te helpen realiseren. Daarnaast zal het het profiel en de merkherkenning van Fastned verder versterken richting investeerders, zakelijke partners, klanten en werknemers.

Fastned heeft ING Bank N.V. (ING) aangesteld om op te treden als listing agent voor de voorgestelde notering van Fastned op Euronext Amsterdam.

Afhankelijk van marktomstandigheden streeft Fastned ernaar haar Euronext-notering actief te gebruiken voor de uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen om de investeringen in verband met de lopende roll-out en implementatie van haar groeistrategie te helpen financieren.

Management team en bestuur

Fastned heeft momenteel 50 medewerkers, werkzaam in Amsterdam en de kantoren in Keulen, Londen en Gent, waarvan het overgrote deel gericht is op de groei van de bedrijfsactiviteiten. In het licht van de voorgestelde notering van Euronext Amsterdam zal het bestuur van Fastned bestaan ​​uit twee leden, zijnde Michiel Langezaal, één van de oprichters en Chief Executive Officer, en Niels Korthals Altes, de Chief Commercial Officer en Head of Funding. Beiden zijn ervaren professionals in deze jonge maar snelgroeiende industrie.

Tegelijkertijd is Fastned bezig met de oprichting van een raad van commissarissen, die zal worden voorgezeten door Bart Lubbers, één van de oprichters van Fastned en momenteel lid van de raad van bestuur. De raad van commissarissen zal daarnaast bestaan uit twee extra onafhankelijke leden.

Alle aandelen in het kapitaal van Fastned zijn in handen van de Fastned Administratie Stichting, die op zijn beurt certificaten van aandelen uitgeeft aan beleggers. Deze structuur werd op 7 maart 2014 geïmplementeerd en blijft bestaan ​​na de notering van Fastned op Euronext.

Share Button