Participatie in Zonnepark Budel mogelijk gemaakt via Rabo&Crowd

Op 15 april is de landelijke crowdfunding voor Zonnepark Budel gestart, één van de grootste zonneparken van Nederland. De crowdfunding is gericht op het mogelijk maken van participatie door burgers in dit soort initiatieven.

In zijn algemeenheid is burgerparticipatie een belangrijke pijler om burgers mee te laten doen in de projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Het zonnepark heeft een vermogen van 44 MWp. 120 voetbalvelden, 154.000 zonnepanelen, elektriciteit voor 12.500 huishoudens. Het park is een gezamenlijk initiatief van provincie Noord-Brabant, gemeente Cranendonck en het Britse zonne-energiebedrijf Solarcentury. Het park is gebouwd op het terrein dat vroeger werd gebruikt door zinksmelter Nyrstar in Budel. Het park is co-eigendom van het in Duitsland gevestigde Encavis AG en Solarcentury.

Zie www.raboencrowd.nl voor meer informatie.

Share Button