Vader en dochter uit ‘PETROL DOLLARS FOR A DIFFERENT ENGINE’ op podium 19de Nationaal Sustainability Congres!

Eind dit jaar komt de documentaire ‘PETROL DOLLARS FOR A DIFFERENT ENGINE‘ uit. In deze docu wordt de creatieve en activistische Eline Hesse (26) gevolgd in de zoektocht hoe zij haar kleine effectenportefeuille het beste duurzaam kan herinvesteren. De portefeuille, met o.a. aandelen in Shell en McDonald’s, kreeg Eline van haar vader, een gepensioneerde Shell man. Tijdens haar zoektocht exploreert ze hoe haar generatie aankijkt tegen geld en een goed leven en spiegelt zich aan de generatie van haar ouders. Kan zij haar idealen koppelen aan haar kapitaal? Kan zij met haar petrol dollars een andere motor aanzwengelen?

Op het 19de Nationaal Sustainability Congres (7 november 2019) worden Eline en haar vader John geïnterviewd over hun ervaringen, drijfveren, inzichten en toekomstplannen. Eline wil de documentaire gebruiken om impact te maken en millennials, maar ook de babyboomgeneratie en financiële professionals, aan het denken te zetten over de daadwerkelijke ‘duurzame’ impact van hun investeringen! Er worden ook eerste shots getoond van de documentaire.

Eindregisseur Robin:  “Inmiddels heb ik een diep inzicht in Eline’s leven gekregen. De relatie tussen Eline en haar vader staat voor de manier waarop de millennials zich tot de babyboomers verhouden. Door Eline en haar vader hebben die generaties een gezicht gekregen. Voor mij gaat de film in essentie over hun relatie. Dit is waar haar verhaal raakt, omdat het persoonlijk en universeel is. Want ieder kind wil door zijn ouders begrepen worden, dat je ouders trots op je zijn en achter je keuzes kunnen staan.

Share Button